Superskyting!

Jeg vil gratulere søskenbarnet mitt Eileen Dahl med 350 poeng og 2. plass på Viken II! Endelig er du i 350-klubben, og det er så absolutt velfortjent!!! Hurra!!!

12. juni 2010 - Viken II bane

Forberedelsene før Viken II begynte igår, med at jeg laget en plan for gjennomføringen av stevnet. Kjente med trygg på det jeg hadde planlagt, og også idag kjente jeg at jeg var roligere enn vanlig foran et slikt stevne.

Kledde på meg en god stund i forveien slik at jeg skulle rekke å ta noen klikkskudd på stående - og det fikk jeg gjort. Været derimot var vel heller dårlig - vind fra siden og regn som begge delene kom inn på standplass og tok tak i kroppen. Istedetfor å la det påvirke skytingen, så var jeg bestemt på at det bare var "artig å skyte med litt vind i kroppen".. Jeg var ikke så kjempenervøs som jeg pleier å være fordi jg hadde en plan som skulle følges, men spent og litt ekstra puls i kroppen hadde jeg jo.

Jeg skjøt alle prøveskudda liggende sånn som jeg hadde planlagt og var innskutt til første serie. Følte gjennomføringen var grei, men jeg lå ikke lenger i midten så jeg måtte ta et halvt knepp til høyre.

På stående gjorde jeg også det jeg hadde bestemt meg for; å finne nullstillingen, god albueplassering på hofta, avspenning og PÅ. Idet ild var sagt merket jeg at vinden var på kroppen med en gang.. jeg kjempet mot så godt jeg kunne og jobba bra. Det er nok ikke den peneste serien jeg har skutt, men det var helt ok.. Men nok en gang skulle jeg bli skuffet over anvisningen. Tydeligvis funket ikke nullstillingen pga at jeg ikke kunne holde kroppen avslappet i den skiftende vinden - og 4 av skudda lå rett til høyre i 8´ern. Det er to forskjellige ting å skyte ute med 6.5 i vind og vær - enn innedørs med kal. 22 og "vindstille" forhold.

Den videre skytingen var mildt sagt like kaotisk. Piffen forsvant liksom litt ut av meg, men fortsatte å følge planen. Kne var lurvete og jeg brukte generelt altfor lang tid på å avlevere skudda. Ble for passiv og trakk av på feil stund!

Tok deretter 5 prøveskudd på stående - 49 poeng med 3 innertiere.. det er utrolig klart og tydelig at jeg egentlig har potensiale til å skyte bra hvis jeg kan klare å bygge opp selvtilliten min. På prøveskudda så er det jo "ikke så fali" om jeg skyter et dårlig skudd, men det er det ellers!

Følte at jeg gjennomførte grunnlaget bedre, og fulgte de arbeidsoppgavene jg skulle gjøre (nullstilling, avspenning, PÅ!). Jeg måtte allikevel kjempe mot vinden som kom fra siden, men var fast bestemt på å ikke gi meg. Kjente jeg dro ut skudd nr. 3 på stående, og ett skudd på kne.. så feil kan man ta. Anvisningen var nok et sjokk og årsdårligste poengsum var et faktum! Det var så latterlig dårlig skyting at jeg nesten ikke tror det engang!


Skytelappen.. bajseskyting!

Men selv om min egen skyting ikke var toppers, så fikk jeg allikevel en superhyggelig overraskelse når jeg kom ut. Da fikk jeg nemlig vite at mitt søskenbarn, Eileen Dahl hadde skutt 250 poeng for første gang utendørs med sin kaliber 6.5!!! Kjempefortjent og morrro. I tillegg hadde pappa´n hennes lovet henne skytterbukser (hun er Junior til neste år) hvis hun skjøt 250 - så da var det bare å ta turen bort til Dagfinrud sin stand og ta mål..hehe. Hun skal ha skive 5 i morgendagens finale, og jeg ønsker henne masssssse lykke til!
I tillegg vil jeg også ønske Vanja Ramstad (243), Bjørn Vidar Gjerstad (242) og Espen Glosli (240) fra skytterlaget lykke til på deres finaler - og også Giske Bach (245) og Eileen Torp (242)!! Jeg kommer nok til å følge med på nettet mens jeg pakker.. ;o)

Heldigvis har jeg funnet en løsning på det at jeg ikke har hatt mulighet til å trene med skarpe skudd. Nå er nemlig kal. 22 børsa sendt hjem og den skal bygges om til kal. 6.5. Skudd skal lades (eller kjøpes) sånn at når jeg kommer hjem fra New York så skal jeg kun trene kaliber 6.5 frem mot LS. Da kan jeg fortsatt ha konkurransevåpenet mitt i Degernes, samtidig som jeg og har et skarpt treningsvåpen her i Oslo! Og takk og pris for at det er så hyggelige folk i Oslo Østre skytterlag som gir meg mulighet til å trene!!

Jeg har selvtilliten innendørs, og nå er det bare å legge inn den samme innsatsen på 200m´ern også slik at denne negative trenden blir snudd! Jeg må bli "kjent" med grovkaliberet igjen, slik at jeg får den samme følelsen for den børsa som jeg har med innendørssaueren! Jeg trenger også å kun tenke positivt fremover - i tillegg til at de jeg har rudt meg også kun må være positive, eller så kan de la være å si noe.. Tror også at det kan være sunt at jeg nå får en liten pause og få tankene over på noe annet - for jeg skal på storbyferie til New York med min kjære. Da starter jeg med blanke ark og kaliber 6.5 når jeg kommer hjem igjen ;o)

New York - here I come!

Kloke ord fra Pippi!

”Det har jeg aldri prøvd før, så det tror jeg sikkert at jeg kan klare.”

Pippi Langstrømpe

10. juni 2010 - Trening hos Oslo Østre

Torsdag = treningsdag, og da var det bare å pakke utstyr og børse og stue seg inn på en overfyllt kollektivbuss opp til Oslo Østre!

Også denne gangen fikk jeg lov til å skyte på 15m banen, da det var litt trøbbel med de nyoppussede skivene (de fikk de igang til slutt). Må bare takke de så mye for all hjelp - de er jo så trivelige!!!

Kjente jeg var veldig sliten i øya/hodet/kroppen etter en uke med mye jobbing, så jeg slet litt med å holde konsentrasjonen og lysten i kroppen gjennom hele treninga. Men det er jo like viktig å trene når man ikke er "helt på topp" for det er ikke alltid man er i slaget på stevner heller ;o)


Starta naturlig nok på liggende. Gikk jo ikke akkurat supert på omgangen forrige lørdag.. Begynte også nå litt lurvete, så jeg bestemte meg for å prøve ut noen ting. Det jeg endte opp med som jeg syntes fungerte veldig bra var rett og slett å ha et fastere grep - men at tommelen er avslappa. Da ble det bedre kontroll og jeg følte meg mer PÅ. Resultatet var også tydelig ;o)



10 skudd liggende - hadde jeg vært 110% innskutt der så er det ikke så vanskelig å se at det hadde blitt 10 sentrumer.. veldig kult!

Så var det kne som stod for tur. Her kjente jeg i vært fall at jeg var sliten, og kroppen ville ikke slappe av som den pleier. Det var generelt litt lurvete, men når jeg greide å "slippe kroppen løs" så kom de gode skuddene. Det eneste som hjelper er å trene mer på avspenning/nullstilling og ha godt fokus! Rett og slett nullstilling + nullstille seg etter hvert skudd.



Kneskytingen - litt rufs, men mye bra ;o)

På stående hadde jeg også her litt problemer med å "godfølelsen". Stod litt annerledes fant jeg ut, fordi jeg tippet fremover og da kommer spredningen. Men så tok jeg meg en pause fordi jeg kjente jeg var sliten etter mye arbeid.

Etter en pause og litt refokusering bestemte jeg meg for å unngå å havne i en stilling hvor jeg tipper fremover. Var derfor nøye med benplassering, nullstillingen og plasseringen av albuen på hofta. Tok 3 x 10.0 og ett knepp opp før jeg var PÅ, men da gikk det bra også! Sa til meg selv mens jeg skjøt at "dette er lett, jeg står stødig, jeg er tøff! Og det funka bra - tror seriøst ikke jeg har skutt en 100-serie på stående noen gang! Kjempegøy - wuhu!! Det viser jo bare at " alt er mulig" med litt mer trening og positive ord svirrende oppi hodet! ;o)


100 poeng på stående! Wuhuuu!!!


Beinplasseringen på stående..

Forsatte treningen på kne hvor serien flytta seg til venstre fra ståendeserien. Skrudde ikke noe, men ville helle ha fokus på avlevering av skuddet. En helt grei serie hvor de gode skudda satt der de skulle og de dårlige.. vel de satt også der de skulle ;o)



10 skudd på kne.. nå begynte jeg virkelig å merke at jeg hadde hatt en travel uke..

Tok 10 skudd på stående igjen, hvor målet var å gjøre det samme som forrige ståendeserien (nullstilling, avspenning, god vektfordeling på føttene). Denne gangen ble det litt stang ut med 3 x 9.9, men det synes jeg ikke gjorde noe siden det var så sent på dagen.. Merket at det var på tide å tenke på å pakke sammen etter en lang og travel uke. Er uansett veldig fornøyd med at jeg greide å holde relativt bra allikevel!



10 - skudd stående - sliten i øya og kroppen, men allikevel en god avslutning ;o)

Til helgen er det klart for Viken II i regi av Fet skytterlag. Jeg kjente på mandag/tirsdag at jeg fikk litt panikk av tanken. Har virkelig ikke lyst til å skyte dårlig!! Men etter noen tips og råd fra Anne Grethe så skal jeg legge en plan! For det er jo sånn at når jeg trener så har jeg alltid en slags plan på hva jeg skal gjøre i løpet av økten, men når jeg kommer på stevne så blir det litt mer “jeg tar det som det kommer”. Men det gjør at jeg ofte kan miste litt fokus og lysten i løpet av skytingen. Nå skal jeg derimot tenke “trening” og legge opp en plan som jeg skal følge. Jeg skal stå der og kjenne at jeg vil stå der og at jeg er klar og at jeg kan skyte. Og hvis jeg da klarer og gjennomføre planen min på Viken II, så vil jeg uansett poengsum føle at jeg har mestret noe! Så får heller reultatet bli det det blir - for det gjør det uansett! Jeg går jo tross alt inn på banen for å gjøre mitt beste - ikke noe annet ;o)

5. juni 2010 - Den Norske Skyttermedalje i Torsnes

I dag var det tid for å skyte Den Norske Skyttermedalje. Antall påmeldte til stevnet var veldig lav - nesten ingen "toppskyttere" var å se - og jeg regner med at det var pga andre stevner "oppi dalane"..

Uansett jeg tok turen og hadde igrunn ingen store forventninger til skytingen. Jeg synes egentlig der er litt dumt at de har tatt bort ståendeskytingen - kunne heller vært to serier stående, grunnlag og omgang, men men..

Spenningsnivået i kroppen var om normalt veldig høyt, men ville ha fokus på arbeidsoppgaver. Sola stod rett på skivene og de var sinnsykt blendende. Tenkte at jeg er heldig som har irisblender, men da jeg skulle til å justere ned til det mørkeste så fant jeg ut at det gikk ikke an å få den mørkere!!! Iiik - og det var fortsatt for lyst - så nesten ikke den svarte blinken. Det var tydelig at nullstillingen kom til å være avgjørende for skytingen!

Hadde planlagt å skyte meg inn på liggende, for så å avslutte på kne.. det ble ikke noen prøveskudd på kne, siden jeg starta i 8´ern på liggende. Da var det bare å skru for harde livet, og de tre minuttene gikk fort!

Første tellende serie var på kne og der kjente jeg egentlig de utdragerne jeg fikk, men gjorde ellers en veldig god jobb med de andre tre skudda!

På liggende var det ok, og fikk en ok anvisning også - ferdig med den saken ;o)
Videre tok jeg prøveskudda før grunnlaget på stående. De gikk veldig bra - jobbet bra - var på og jeg satt i midten! Forsatte med den samme "instillingen" i kroppen/hodet når det var klart for grunnlaget, og også her føltes det veldig bra. Det samme gjaldt kne - snek inn en "nullstillingssjekk" oppi det hele og det roa meg mer ned. Det samme gjorde jeg på liggende. Anvisningen viste egentlig det jeg så - litt synd med de tre nierne på stående til venstre, men de var tross alt bra plassert!!

Så var det klart for omgangen. Jobbet med nullstilling og avspennig. Skjøt med inn og fikk 5 innertiere etter hverandre. Jeg var klar - litt spent, men klar..
Hu hei der kom miragen og der forsvant det lille synes jeg hadde av blinken - morro. Det føltes ok, men anvisningen ble et lite sjokk. Jeg var ikke lenger midt i sentrumen, og selvfølgelig snek det seg inn to niere og en åtter av alle ting! Forferdelige greier.. Men sånn til ettertanke så var det spesielt en ting jeg gjorde som ikke var helt heldig - jeg var ikke PÅ! Jeg prøve å skyte 10 hurtige skudd på en superavslappa/avspent måte, og det funker ikke en sånn situasjon. Man må være litt aggresiv og PÅ - samtidig som man naturlig holder mitt i blinken - at man ikke må true siktet inn i midten.. Derfor tror jeg at det gikk som det gikk - mirage + passivitet = crappy omgang!

Trodde allikevel jeg hadde en sjangse for finale, for jeg hadde så sinnsykt lyst til å skyte 5 enkle ståendeskudd - men den gang ei - to poeng for lite fordi de bare skulle ha 3 fra hver klasse i finalen. Ble superskuffa - og ikke minst fordi en omgang som skytes liggende skal ødelegge så mye.

Men men, jeg var veldig fornøyd med første del av gjennomføringen - og jeg vet at liggendeskytingen min vil bli bedre med trening! Og ikke minst var det gøy at det føltes så bra på stående - så det er bare å jobbe på og jobbe på sånn at jeg skal slutte å "flytte seriene"!


Skytelappen - 290 poeng.

3. juni 2010 - Trening hos Oslo Østre

Også denne uken tok jeg turen opp til Oslo Østre for å trene litt med 22´en min. Denne gangen var det klubbmesterskap - men heldigvis var servicen på topp, så det ble skyting på meg allikevel!

Det ble en god del skudd på 15-meteren i løpet av de 2 timene, og til tider gikk det superbra ;o)

Startet økten på liggende for å skru meg inn fra 100m, men også for å få litt trening i den stillingen også. Det føltes greit, men jeg merker at jeg ikke har trent så mye liggende i det siste. Skal definitivt jobbe videre med denne stillingen, slik at den til slutt er helt "perfekt". Det er spesielt skulderkontakten jeg sliter med - det føles nemlig som om kolbekappa ikke vil sitte ordentlig i skuldra, og da stoler jeg ikke på stillingen og "møter børsa med skuldra" i det jeg trekker av. Så liggende er definitivt noe jeg skal og må fortsette å jobbe med - jeg har jo tross alt gjort mange forandringer/justeringer der også..

Forsatte treningen på kne - hvor jeg ved en liten tilfeldighet plutselig fant på noe som funka veldig bra! Jeg kan vel kanskje beskrive det som å "slå et slag over strengene på en gitar - i skikkelig rock´n´roll stil!".. Plasserer altså koben godt i skulderen og så tar jeg detta "gitarslaget" - da er det akkurat som om børsa låser seg i skuldra! Var skikkelig digg igrunn! Og skytinga gikk like digg..


10 skudd på kne etter "gitarslaget" har låst fast børsa i skuldra! Naisss!

På stående fortsatte jeg med den gode skytingen/følelsen.. 50 poeng på de første 5.. hadde åpen anvisning, så jeg måtte jobbe godt.. holdt stand de neste 3 skudda, men så merket jeg at nullstillingen hadde flytta seg litt og da kom det to dårlig skudd på slutten. Men det gjør ingenting for det var skikkelig gøy å stå der og jobbe sååå bra!


5 skudd + 5 skudd til på stående - fiiin fin samling!

Lurer og på om jeg skal investere i et par nye magasin også for nå har jeg kun to og det er litt tungvint å måtte lade opp etter kun 10 skudd.. Får vel se om det er noen tilbud på LS..

Tok igjen noen skudd på kne, men merket at jeg var sliten i hodet etter en lang dag på jobb og mye pendling. Konsentrasjonen var ikke helt på topp, og jeg var nok litt utålmodig - men allikevel synes jeg at ikke var så gæli. Man må jo takle alle slags situasjoner.


10 skudd på kne igjen - litt mindre fokus, men allikevel ganske bra!

Asluttet treningsøkten på stående, hvor jeg begynte med en middelmådig 5-skudd serie. Igjen følte jeg konsentrasjonen sviktet pga av at jeg var sliten og sår i øya. Men jeg bestemte meg derfor for å gjennomføre 5 gode skudd med samme følelsen som jeg hadde på de første skudda på stående - ferdig med det! Så sagt, så gjort - TØFF!


Treningsøktens siste 5 skudd på stående - veldig fornøyd!

Jeg synes det var skikkelig gøy å komme inn igjen på 15m. Sliter jo til tider med at jeg reagerer litt på rekylen ute.. Jobber med å bygge opp selvtilliten min på skytebanen, øve inn triggere og rutiner. Ting tar tid, og jeg tar den treningen jeg kan få. Angående liggende så hadde det vært supert med 6,5-trening ute, men jeg tar det jeg kan få! Det årnærsæ - det tror jeg så absolutt - det bare tar litt tid! Var uansett en kjempeartig trening!