29. mai 2011 - Norgescupfinale 1. runde i Frogn/Drøbak

Planen for i dag var å jobbe med innbydelsene til bryllupet vårt 3. september - men den gang ei! ;o) Istedet måtte jeg ta turen til Frogn/Drøbak og skyte Norgescupfinale 1. runde - og det i det aller siste og beste laget. Det er en lovlig grunn!

Kvalifiseringsgrensen til finalen var rekordhøy i år - hele 244 poeng måtte man ha. Det er veldig lenge siden (flere år) jeg var med på noe lignende som klasseskytter, og det å stå der og se alle de kjente og supergode skytterne som en skal skyte i samme lag som er mildt sagt spesielt. Men heldigvis har jeg spesielt det siste året snakket litt med mange av de, og det tror jeg var et viktig bidrag til at jeg ikke var helt "ute-av-meg-nervøs". Prøveskudda ble rett og slett fem innertiere.. Men i det vi skulle klargjøre oss til selve omgangen, så så jeg at vinden tok mer tak. Men jeg valgte å ikke gjøre noe forhastet med det og helle konsentrere meg om riktig skive og trekke av når det var rund blink. Fra før av hadde jeg kjørt gjennom alle skudda mine i børsa, så de visste jeg gikk bra. Jeg hadde og smurt sluttstykket - og det merket jeg virkelig!

Spenningsnivået i kroppet steg litt i det ild var sagt for grunnlaget, men allikevel føltes det rolig. Jeg kontrollerte skivenummeret for hvert skudd - som planlagt. I tillegg fløt sluttstykket så bra at jeg faktisk hadde 45 sekunder igjen etter seks avfyrte skudd! Derfor kontrollerte jeg nøye inn de fire siste og det så ganske pent ut. Jeg var fornøyd og følte jeg hadde gjort det beste jeg kunne, og håpte at ikke vinden hadde for mye innvirkning.

Selve anvisningen ble gjort på storskjerm oppi skytterhuset foran alle de fremmøtte. Alle skytterne i det siste laget hadde 247 poeng eller bedre (14 stk). Jeg hadde skive 13, og jeg visste at jeg i hvert fall hadde skutt på riktig skive! Siden de anviser en og en skive og starter bakerst, så var jeg heldigvis andremann ut. Spenningen var selvfølgelig stor, og da jeg fikk anvist en nier på det tredje skuddet så det skummelt ut. Serien hadde en tendens til å være litt lav og til venstre, og jeg vet ikke om det var vinden eller meg som var grunnen til det. Men heldigvis fortsatte med tiere hele veien, dog tre av de var 10.0. Det ble da 99 poeng! Endelig gikk det min vei etter mange år med en del motgang! Skjermen viste 346 poeng, noe som er pers på hele tre poeng på 35-skudden - trening inkludert!!

Så mitt mål var nådd for dagen - ny pers, beholdt 13-plassen og fikk veldig mange Norgescuppoeng!! Da kan det nesten ikke bli bedre igrunn :oD I tillegg har jeg fått vite av min samboer (som forøvrig er ute og golfer i regnet) at han spandere tapas i kveld for å feire - hurra!


Beviset! 247 - 346!



28. mai 2011 - Norgescupstevne 1. runde Frogn/Drøbak

Vanligvis går jeg gjennom hele skytingen min før jeg nevner poengsummen min, men når skal man gjøre ett unntak - jo når man skyter pers!!!

Jeg skjøt 247 poeng i dag og perset med to poeng!
Helt utrolig, og jeg tror ikke helt det har gått opp for meg enda.. Det er jo to år siden jeg "begynte på nytt" med nesten tre helt nye stillinger med hjelp fra Anne Grethe Jeppesen. Da var jeg langt nede på 230-tallet - og nå sitter jeg her med en lapp hvor det står 247 poeng på.. helt uvirkelig, men jeg er så glad!!



149 + 98 = 247 poeng!! Hurra!

Jeg startet med å mestre en oppgave allerede før jeg skjøt; jeg kjørte alene fra Oslo til Frogn/Drøbak! Jeg har alltid hatt angst for å kjøre i Oslo og på 4-feltsveier. Men som skytter er det ikke spesielt praktisk å ikke kunne kjøre selv til i hvert fall noen stevner. Derfor har jeg prøvd å følge med for harde livet den siste tiden, samtidig som jeg prøvde meg med HJ som passasjer til Råde. I dag ble det riktignok en litt feil avkjøring, men med litt logisk tenking og godt merking fra Frogn/Drøbak sin side så fant jeg frem i tide gitt! Kult!

Det var godt å se klokka på skjermen igjen, og slippe å knote med eget ur! Allikevel slet jeg litt med innskytingen på liggende hvor alle skudda lå over.. var litt skeptisk til å skru, og lurte på om det igjen kunne være et nullstillingsproblem. Men jeg turte ikke la være å skru. Heldigvis holdt jeg det inn for det viste seg at jeg ikke trengte å skru. Det ble en lav 50-serie med tre innertreff.

Så var det stående. Jeg hadde prøveklikket litt på forhånd og det føltes like rolig og kontrollert som dagen før. Jeg skrudde igjen to halve til høyre for sikkerhetsskyld for det funket dagen før (+ to halve ned som jeg alltid har gjort). I tillegg brukte jeg den samme teknikken som i går; brukte goood tid på det første skuddet og fordelte de andre på de to gjenværende minuttene. Fasiten ble 49 poeng, noe jeg var godt fornøyd med.

Så var det kne da.. tenkte jeg skulle prøve "noe nytt" og sette pølla halvveis frempå leggen sånn som jeg måtte gjøre da jeg hadde tråkka over.. For dengang da satt jeg heeelt rolig. Ble ikke noe bedre gitt - men ikke værre heller, så jeg fortsatte å sitte sånn.. I tillegg skrudde jeg to halve knepp opp. Det hoppet rundt om kring, og på det fjerde skuddet så kom jeg plutselig på at jeg hadde glemt å være nøye med å sjekke at alle siktene var sentrerte.. Iiik.. håper ikke de ligger under i åttern! Anvisningen var derfor ekstra nervepirrende siden de tre første skudda lå veldig lavt under i tieren.. og så ble det to innertiere - 50 poeng og nok en gang 149 på 15-skudden..

Jaja, da tenkte jeg igjen at jeg må jo erfare en del 149ere for å til slutt kunne mestre de. Så kjør på å gjør det du pleier - dette er ikke noe nytt. Prøveskudda var greie de - et par niere og tiere.. og en del klikking..

Så var grunnlaget igang. Jeg pustet rolig og før hvert skudd, og jobbet med å ha samme rutine hver gang. Tanken om skjelvende bein streifet meg, men jobbet mot det ved å følge arbeidsoppgavene mine.. Tre ståendeskudd var avfyrt, og jeg var ganske sikker på at det ikke ble en flue denne gangen!

På kne var det nok en gang hopping. Jeg hadde ikke peil på hvordan det hadde gått, men jeg brukte litt ekstra tid. Dermed fikk jeg litt dårligere tid på liggende, men av erfaring så vet jeg at 34 sekunder ikke er så ille. Jeg hadde 6 sekunder igjen i det det siste skuddet smalt.. og det var litt lavt.. her kunne jeg brukt litt mer tid og unngått den, men men..

Jeg hadde virkelig ikke peil på hva jeg kom til å få anvist, og jeg begynte med en nier.. så fulgte to tiere på stående.. veeeldig bra! Så var det kne.. jeeesøs tre tiere!! Hvor skal dette ende..? Skudd nr ti ble en 9.9 - MEN det var helt greit - jeg så at det var jeg som trakk av litt lavt. Uansett ble det 98 poeng og 247 poeng var et faktum!!!! Ny pers med to poeng, og så på et Norgescupstevne da!

Omgangen som vanligvis avrunder det hele, skytes ikke før i morgen. Det er ca 60 skyttere som kvalifiserer seg, og høyst sannsynlig så skal jeg skyte i det siste og beste laget. Det hadde jeg virkelig ikke trodd, men for en positiv overraskelse!

Planen for i morgen er å kjøre gjennom omgangsskudda i børsa slik at jeg er 100% sikker på at de går glatt gjennom. Så er det å kontrollere skivenummeret mitt foran hvert skudd - så får det nesten bare gå som det gå. Er ikke hver dag man skyter finale i noe slikt, så dette må jeg ta som en erfaring. Akkurat som med 149-seriene.. ;o)

Wish me luck!

27. mai 2011 - Norgescupstevne 1. runde på Oslo Østre

Hahaha - ikke bare bare å skyte på "retro-elektronikk"! Jeg ble litt stor i øya under prøveskudda da jeg ikke så det var noen klokke som gikk på skjermen - for det var det jo ikke på de første elektroniske skivene. Heldivis skjøt jeg liggende under prøveskudda, så jeg hadde det ikke travelt. Men det var enda godt at klokka mi alltid ligger i skuddkassa mi, ellers kunne dette blitt et veldig eksperimentelt stevne ;o)

Klokka var i hvert fall i gang på første tellende liggende. Jeg hadde roen og selvsikkerheten som jeg har hatt i det siste på liggende, så det var også ålreit å få anvist 50 med 5 sentrum etter endt skyting. Så var det stående. Jeg var ute i god tid på banen før jeg skulle skyte, så jeg hadde tatt mange klikkskudd i forkant av skytingen. Det kjentes bra - og det var veldig rolig i siktet. Dog skrudde jeg to halve knepp til høyre for sikkerhetsskyld siden jeg har hatt samlinger tydelig til venstre i det siste. Jeg tok meg også veldig god tid før jeg løsnet det første skuddet og så posjonerte jeg resten utover de neste to minuttene. Dette funket veldig godt i grunn - kunne i hvert fall ikke se noen store utdragere. Men man vet aldri før man får anvist selvsagt.. Men det ble faktisk 50 med 3 sentrum - fornøyd.

Med 100 poeng foran kneserien så jobbet jeg med å ikke tenke på summen. Jeg kunne ikke føle noe på det, for det gjenstod fortsatt mange skudd. Og som alltid er kne veldig usikkert for min del. Det hoppet rundt om kring - verre enn på stående. Jeg får pulsen rett fra armen og inn i børsa, så selv om jeg ikke er spesielt nervøs så holder jeg aldri rolig. Teknikken er derfor å prøve å finne en ok nullstilling, og gjøre et bra avtrekk når jeg ser blinken.. Har jo virkelig ikke peiling på hva jeg får anvist.. Fra føste skuddet som ble vist på skjermen så sa jeg bare inni meg "ikke åtter, ikke åtter, ikke åtter.." Så usikkert er det faktisk! Heeeldigvis ble det kun en nier og min 149-serie var et faktum.

Prøveskudda tok jeg som alltid på stående.. det var mer puls ja, men følte jeg hadde litt kontroll i hvert fall.. Så var det ild for grunnlaget, og pulsen steg raskt. Ikke like ille som forrige gang jeg hadde 149, men jeg måtte bare kjempe. De to første skudda var ikke bra, men heller ikke helt katastrofe. Men på det siste skuddet kom flua rett ut til venstre - dass vass dass!

Prøvde å roe meg ned med det dårlige skuddet og bruke det som en slags spenningsfrigjører. Men når det hopper som det alltid gjør på kne, så ere ikke så mye å hente.. På liggende hadde jeg samme teknikk som før - roe helt ned før jeg skyter fire kontrollerte og relativt raske skudd..

Huff, jeg var ikke spesielt håpefull foran anvisningen siden det som vanlig så veeeldig lurtvete ut.. Jeg starta med en innertier og fortsatte med en nier på stående - så kom flua - en 7er!! Jeesøs - det var det tenkte jeg. Starta med en tier på kne - så en nier - bajs - men heldigvis en tier.. På liggende ble det heldigvis kun tiere og sammenlagt sum ble til slutt 244 poeng. Ikke helt katastrofe vil jeg si! Man må skyte en del 149ere for å venne seg til det og da takle det presset! Det er også den nest beste 25-skudden jeg har skutt i hele min voksne skytekarriere!

Avrundet skytingen med en omgang. Planen var å gjøre som jeg pleier - finne nullstilling og så ta gode avtrekk på rund blink - ikke noe annet. Dette har funket de tre siste gangene - og prøveskudda mine satt midt i blinken. Så sa standplasskommandøren ild og jeg gjorde det jeg pleier.. men mye mirage gjorde det vanskelig for meg å se rund blink, samtidig som det fløt dårlig. Kun de fire siste skudda kjentes bra. Anvisningen viste at jeg antakelig ikke har beholdt nullstillingen under skytingen for de fleste skudda lå nede til høyre og jeg måtte dessverre se tre niere! Dette vare sure greier - skal det liksom ikke være mulig å slå persen min på 343 poeng da?

Jaja, etter å ha fått det litt på avstand, så må jeg tenke på samme måte som på 15-skudden. Til slutt går det min vei, det gjelder bare å ikke gi opp!


244 (wuhuu) - 341 (buhuu) ;o)

I morgen skal jeg utfordre meg selv nok en gang med det siste Norgescupstevnet 1. runde i Frogn/Drøbak, samtidig som jeg og skal kjøre dit heeelt alene fra Oslo - spennende!

26. mai 2011 - Norgescupstevne 1. runde i Asker

I utgangspunktet skulle jeg skyte Asker-stevnet i går 20.20 - men pga veldig mye vind, så droppet jeg det. Heldigvis har jeg en supersnill venninne som kunne kjøre meg idag, så da ble det skyting i Asker til slutt! :o)


Asker SKL/PK har et veldig kult skytterhus (bildene er lånt fra Asker PK). Det er også stas å skyte på baner man ikke har prøvd før!

Vinden var så godt som borte i dag, så jeg er veldig glad for at jeg utsatte skytingen min. Jeg synes nemlig ikke det er mye vits i å betale for å skyte når man kanskje ender opp å stå på standplass og vaie i vinder. "God trening" vil kanskje mange si, men for min det en motivasjons-killer. Sånn ere bare - folk er forskjellige.

Men uansett det var stas å få muligheten til å skyte på en bane jeg ikke prøvd før - og den var i tillegg veldig fin - spesielt skytterhuset. Var også fint å se glassmonteret som hang i trappen med bilde av Kjell Kristian Rike og et utvalg av hans mange medaljer. Men i tillegg til dette hadde spesielt pistolskytterne gjort seg temmelig flid med noen skilt og bilder.. lol!


Kjell Kristian Rikes premiesamling (sikkert bare en liten del...)

Spenningsnivået før skytingen var likt som ellers. Jeg har jo så lyst til å få det til, men så vet jeg at treningsgrunnlaget mitt er for dårlig - tiden strekker bare ikke til nå! I tillegg merket jeg at jeg var veldig sliten etter en natt med lite søvn pga jobbing og en tung økt med "Bootcamp" tidligere på dagen. Men valgte å bruke til noe positivt - at jeg da ville være litt mer "naturlig slapp" i kroppen - måtte bare passe på å holde hodet våkent!

Prøveskudda tok jeg kun på liggende, og det var kun innertiere. Lyset var litt dårlig, men siktet så bedre ut enn forrige helg på hjemmebanen. I tillegg har jeg teipet miragebåndet mitt med grå gaffateip for at jeg skal kunne se bedre om jeg sentrerer alle siktene - og det var til stor hjelp i dette lyset!

Jeg kjente at jeg ble litt mer spent når den tellende skytingen, men fortsatte å tenke nullstilling og ikke dra av før det var RUND BLINK! Så det var litt mer lurvete enn på prøveskudda, men anvisningen viste 50 med 3* i en litt høy samling.


Stående - alltid litt skummelt det der altså. Nullstillingen har ikke vært samarbeidsvillig den siste tiden. Det føltes greit på de tre første skudda - men så kom det en utdrager til venstre - det kunne ikke være annet enn en åtter.. og så gikk det siste skuddet nede til høyre.. Da fasiten kom på skjermen ble det slik jeg så. En meget pen samlig, dog nede til venstre på de tre første skudda - så en åtter og en nier der jeg så de i siktet. Skjerpings altså! Merker fokuset forsvinner når jeg kommer på 4. og 5. skuddet - den trenden må jeg snu!

Så var det kne da.. setter meg ned sånn-ish, prøver å finne nullstillingen, slapper av men siktet hopper rundt om kring. Prøver å trekke av når blinken flyr forbi. Føler virkelig jeg har veldig lite kontroll, og det er rett og slett slitsomt! Vet absolutt ikke hva som blir anvist, derfor var jeg fornøyd med 49 poeng. Serien var litt høy så det virker som om jeg ikke trenger å skru no særlig opp på kne lenger..

Skjøt prøveskudda på stående før grunnlaget, men tendensen er den samme som den har vært noen ganger nå - jeg treffer til venstre nesten uansett hva jeg gjør.. frustrerende vil jeg si. Endte opp med å skru et halvt knepp til høyre - kanskje det ville gi en slags placebo-effekt?

Ild ble ropt for grunnlaget og målet var å være avspent, men tøff på avtrekkeren. Men timingen var ikke på min side. Kneskytingen var som før - udefinerbar. Liggende jobbet jeg så godt jeg bare kunne med å få alle inn i blinken uten for mye stress (selv om det alltid blir det på grunnlaget).

Jeg var ikke akkurat fornøyd med gjennomføringen av grunnlaget, og det så ikke spesielt lyst ut da jeg hadde fått anvist fire niere etter hverandre. Heldigvis snudde trenden og det ble kun tiere videre. 146 poeng på 15-skudden og 96 poeng på grunnlaget gav 242 poeng tilsammen. Igjen. Jaja, bedre med 242 enn feks 232!

Omgangen gjenstod og planen var som alltid - nullpunktkontroll og så trekke av kun når det var rundt blink. Så da gjorde jeg det. Miragen var veldig tydelig, så det kompliserte gjennomføringen en del - men prøvde å beholde roen og ha litt is i magen. Jeg hadde et par skudd jeg var usikker på, og ble litt mer nervøs jo lengre inn i anvisningen jeg kom fordi skudda satt litt lavt. Men jeg kunne jo ikke huske å ha trekt av lavt - heller høyt. Og det holdt inn gitt - 100 poeng og tilsammen 342. Igjen.


242 - 342. Igjen. ;o)

Imorgen er det Oslo Østre som står for tur. Skal bli artig å se anvisningen på de gamle monitorene - med kryss som viser hvor skudda treffer :o)

PS: I ettertid ble jeg gjort oppmerksom på at det ikke er lov å bytte skyttertid under NC slik jeg gjorde i Asker - men man kan skyte FØR oppsatt tid hvis det er ledig. Nå ble det ingen Norgescuppoeng på meg her, men det er godt at man får vite hvordan reglene er slik at man ikke gjør noe unødvendig galt i fremtiden! En lærer så lenge en lever! :o)

22. mai 2011 - Dobbeltstevne i Degernes og Rakkestad

Etter mye om og men, gjennomførte jeg to stevner i dag; på hjemmebanen i Blytjern og ett i Rakkestad.

Været var veldig usikkert med kraftig vind og etterhvert mye regn, men heldigvis stilnet det mye etterhvert som regnet kom ordentlig i gang. Men lyset var til gjengjeld veldig dårlig. I på Degernes-banen slet jeg fryktelig med lyset i forhold til det at jeg liker å ha en liten som mulig blenderåpning. Jeg startet bra på både liggende og stående, med henholdsvis 50 (4*) og 49 (kjente nieren veldig godt!). På kne derimot så jeg veldig lite og måtte skru opp blenderåpningen veldig mye, og da mistet jeg kontrollen over sentreringen av alle siktene i hverandre. Resultatet ble fire lave skudd i nieren under! Oh no - tilbake til i fjor!! Det var ikke noe hyggelig å se det synet igjen. Derfor fortsatte jeg med prøveskudda på kne for å se om jeg kunne finne en løsning. Det ble ikke så mye bedre, så konklusjonen var å i hvert fall skru to halve knepp opp for å kompensere litt.. Jeg rakk aldri å få helt roen på stående etter det, og standplasskommandøren hørte heller ikke at jeg ropte nei da han spurte om alle var klare.. Lurvis x3 ble det da på stående, og jeg brukte en del tid. På kne justerte jeg de kneppa jeg hadde bestemt meg for og skjøt relativt kjapt. På liggende skjøt jeg det siste skuddet på stans, og det så jeg tydelig gikk ut nede til høyre..

Gledet meg ikke til anvisningen, og jeg startet med tre 9ere på stående, men så fortsatte jeg med kun innertiere før det siste skuddet viste ganske så riktig en nier nede til høyre. Greit nok, men jeg var veldig skuffet og irritert over kneserien og siktet som hadde ødelagt for det hele.

Med 241 på 25-skudden så måtte jeg også få med meg omgangen for det er fin trening. Jeg begynte litt lurvete, men etter fire skudd så fløt det hele veldig bra. Det snek seg inn en tydelig nier på det fjerde skuddet med det ble 99 poeng med 7 innertiere, så jeg føler at omgangen begynner å bli bra. Jeg bruker fortsatt litt tid på å "sikre" stillingen før jeg skyter det første skuddet, og etter det er det også lettere å få flyten på det hele.


241 - 340 poeng.

Etter jeg hadde skutt ferdig var jeg ikke superhappy med det som hadde skjedd med siktet. Nå var det igrunn nok. Har slitt med siktet ganske lenge uten at det har hjulpet å blåse gjennom det. Så da tok pappa og plukket fra hverandre det han greide av irisblenderen og siktet og rengjorde så best han kunne. Vi så at det var en "tagg" av et slag som stakk ned, og etter mye om og men forsvant den. Men det var fortsatt ikke bra når vi skrudde sammen siktet.. Derfor tok jeg til slutt tok jeg en titt gjennom siktet på selve børsa og der var det også noen "tagger" som stakk ut.. Lurer litt på om de kom fra oppborringen av siktet på LS.. tok i hvertfall en tynn spiker og fikk renset bort det værste. Da så det ikke så ille ut gjennom siktet lenger - faktisk.

Dette tok en del tid, samtidig som jeg merket at jeg var veldig trøtt og sliten! Jeg vurderte en stund å droppe Rakkestad-stevnet og heller ta et tidligere tog hjem til Oslo. Men så tenkte jeg "shit heller - jeg kan jo ikke gi meg nå"! Så da tok jeg turen videre!

Jeg ville prøve ut en ide jeg fikk på vei til Rakkestad - nemlig å sette på en lys teip eller lignende på en del av miragebåndet nærmest siktet. Dette for at jeg bedre skal se om jeg faktisk sentrerer alle siktene riktig - for det matte sorte miragebåndet gjør det mørkt og vanskelig å se nettopp det. Selv hadde jeg ingen lys teip, men fikk et par plaster, hehe. Og jeg kan si det slik at det faktisk funket bra!

På standplassen i Rakkestad fikk jeg i år som ifjor hele plassen for meg selv. Men jeg er ingen stor fan av det. Man blir fryktelig "naken" der man står, og veldig bevisst på det man driver med. Men jeg måtte ta det som en utfordring. På liggende har jeg begynt å bestemme meg for at jeg ikke skal trykke av hvis det ikke er rund blink, og det ser ut til å fungere bra. Det ble nok en gang 50 med 4*. På stående jobbet jeg iherdig med å finne nullpunktet - hele tiden skulle jeg liksom litt ut til venstre. Til slutt måtte jeg bare begynne å skyte, men venstre var tydeligvis fortsatt tingen. Bajs. Anvisningen var ikke nådig. To niere først til venstre, og skudd nr fire ble en stygg 8er! Skikkelig dårlige greier! 46 poeng tilsammen..

Var derfor litt ekstra spent når jeg da skulle skyte kneserien. Hvordan ville det gå denne gangen - det så mye bedre ut gjennom siktet - klart og tydelig. Men fortsatt mye puls og spenning i kroppen, samtidig som nullpunktet heller ikke her ville la seg finne. Jeg skrudde også to halve knepp som sist. Det ble til slutt to niere i serien, men heldigvis satt ikke serien under!

Men det var ikke spesielt kult å se 144 på skjermen før grunnlaget. Var ikke så optimistisk. Og på de fem stående prøveskudda skjøt jeg en god klase nede til venstre. Jeg fikk ikke nullstillingen i midten av skiva uansett hvor mye jeg flytta på meg - jeg så alle skudda gå ut til venstre! Dilemmaet var da; skru eller ikke skru? Jeg endte opp med å ikke skru - kun ett halv til høyre - ikke noe å snakke om. Jeg tenkte at det uansett ville bli annerledes å skyte når ild var sagt på grunnlaget!

Gjennomføringen av 10-skudden var som vanlig lurvete.. Jeg synes ikke de tre ståendeskudda var helt bra - spesielt det siste ståendeskuddet. Kne var som før - usikkert. Men jeg hadde vært relativt kjapp på de første seks skudda - derfor tok jeg det veldig med ro på de fire siste liggendeskudda og trakk ikke av før det var rund blink!

Nok en gang var jeg skeptisk til anvisningen av grunnlaget, men etter antydning fra standplasskommandøren så hadde det gått relativt bra.. Det ble faktisk kun to niere - en på det siste ståendeskuddet og en på det første kneskuddet! Så da var jeg i grunn litt mer fornøyd - 242 poeng ble det til slutt.

Omgangen måtte jeg også få med meg. Gjorde det samme som i Degernes - tok meg god tid før jeg skjøt det første skuddet - deretter trakk jeg ikke av før det var rund blink. Og dette resulterte i årets første 100-serie! Nais!


242 - 342 poeng.

Sånn i det store og hele så er det mye jeg er fornøyd med etter denne lange skytterhelgen. Jeg gjør mye bra, men fortsatt er det kneskytingen min som virkelig lugger. Allerede til onsdag er det ett nytt stevne - nærmere bestemt Norgescupstevne i Asker. Der har jeg aldri vært å skutt, så det skal bli spennende. Optimalt sett skulle jeg helst ha fått til en økt med Scatten for å finne mer ut av knestillingen min, samt roe meg ned i stående. Men jeg tror ikke jeg kommer til å rekke det..

Uansett, får jeg bare jobbe på og være fornøyd med at jeg får til mye bra! Positivt er det også at det ser ut til at siktet på børsa mi endelig har blitt "rent" ;o)

Puh, nå er jeg sliten og utlada, så det skal bli godt å få litt ordentlig søvn i sin egen seng sammen med min kjære samboer som jeg har savnet denne helgen!

20. og 21. mai 2011 - Trening x2 og stevne på hjemmebane

Jeg hadde jo ikke tatt i børsa siden de to stevnene for to uker siden, og ville derfor få inn en treningsøkt på fredagen nå som jeg hadde muligheten til det. Dog ble det seint pga at det var tre lag som skulle skyte først - og lyset var derfor veldig dårlig. I tillegg testet jeg ut et tips jeg hadde fått under de forrige stevnene; å sette inn et større hullkorn. Gikk da fra 3.4 til 4.0.. Men fysj å føi - sååå mye hvitt rundt blinken som jeg fikk! Det gjorde at jeg brukte enda lengre tid på å "finne sentrum". Det virka som bevegelsen i børsa ble utrolig mye mer synlig - og jeg ble mer usikker! Men det var nok ikke det største problemet. Jeg hadde ingen god følelse i noen av stillingene. Skjøt et program, men det hang ikke på greip. så jeg endte opp med å skyte en del på stående til jeg kunne gå av standplass med en ok følelse.. kjente etter en del skudd og klikk at jeg var inne på noe, og bestemte meg heller for å ta en økt i dag etter siste laget hadde skutt og jeg hadde gjort min tjeneste i påmeldinga.

Som sagt så gjort.

Det var godt å få litt ordentlig med lys - da kunne jeg også knipe mye igjen på blenderåpningen. Og det gamle hullkornet var på plass. Fokuset var kne og stående - og kun det. På kne fant jeg etterhvert ut at jeg får mer ro og kontroll av å "spenne opp" høyre bein slik at jeg låser stillingen. Nullpunktet er fortsatt viktig, og det kan til tider være vanskelig å finne - som oftest går skudda ut til høyre da fordi tyngdepunktet mitt er litt til høyre. Dette må jeg trene bort etterhvert med Scatten. På stående klikket jeg en del for å kjenne på roen i kroppen, samt at jeg har flyttet venstre albue mer til høyre slik at jeg får bedre balanse og feste på hoften, noe som igjen gir mer ro!

Jeg avsluttet treningen med et grunnlag. Det var lurvete greier gitt. Kom seint igang med ståendeskudda, og det var ett av de som så bra ut. På kne hoppet det rundt, og synes var blurry. Liggende føltes greit - trakk av kontrollert og rolig når jeg så blinken. Men måtte slenge i ett skudd manuelt helt til slutt pga at det hadde falt ut ett idet magasinet traff bakken..

Gledet meg ikke til å snu skjermen for resultatet, men jaggu ble jeg ikke positivt overrasket. 99 med en 9er på kne. Akkurat det jeg ønsket meg som avslutning. Det viser at selv om det kan se rufsete ut, så går det bra så lenge nullpunktet sjekket.


99 poeng på grunnlaget.

Alt i alt var det mye mye bedre i dag. Jeg hadde fokus på stillingene og om jeg var avspent i kroppen. I tillegg var jeg nøye med å sjekke nullpunktet mellom vært skudd.

I morgen er det stevne på hjemmebanen i Degernes og hos nabolaget Rakkestad. Målet er å gjennomføre på samme måte som i dag - i en avspente og balanserte stillinger med sjekk av nullpunkt før hvert skudd.

PS - jeg avsluttet kvelden med å lade 347 skudd - det skulle holde til ca 5 stevner! *stolt* :o)

7. mai 2011 - Dobbeltstevne Moss & Våler og Frogn & Drøbak

Så var helgens dobbeltstevne unnagjort, og alt i alt så kan jeg vel si meg fornøyd.

Første stopp var Moss og Våler, men her hadde arrangøren hatt problemer med elektronikken fra morgenen av. Derfor var de over ett lag forsinket, noe som resulterte i en del forvirringer. Heldigvis hadde de mulighet til å slå sammen de to lagene til ett slik at det ordnet seg til slutt. Selv merket jeg til og med på fredagen at jeg var spent og nervøs foran dagens stevner. Jeg har jo ikke den største selvtilliten utendørs enda, samtidig som jeg vil så gjerne få det til!

Jeg startet med å ta alle prøveskuddene på kne, siden jeg fra før av hadde fått anledning til å klikke en del på stående mens vi ventet på å komme igang, i tillegg til at jeg måtte skru med ordenlig inn på 300-meteren. Det ble en del skudd og knepp, og stillingen ville liksom ikke bli helt optimal, så jeg var ikke helt 100% sikker på om jeg var riktig innskutt. De påfølgende fem tellende liggendeskudda føltes også litt lurvete - anvisningen viste også det med en nier på det siste skuddet. På stående føltes det helt greit på de tre første skudda, men så kom det et par utdragere på slutten - anvisningen viste igjen det jeg trodde så det ble et par niere der også.

På kne er jeg jo usikkerheten selv om dagen. Det hopper rundt om kring i siktet og det kjennes anspent og usikkert. Så jeg vet aldri hva jeg kan vente i det anvisningen begynner - brukte hele blinken og det siste gikk ut i en nier. Uansett var jeg fornøyd fordi jeg nok en gang beviser at jeg har funnet løsningen på problemet jeg hadde i fjor hvor "plutselig" skudda satt under. Så nå gjelder det å finne en skikkelig god stilling som jeg stoler på!

Videre var det klart for prøveskudda før grunnlaget, og det var her det surret seg til.. Klokka på skjermen hang seg opp, samtidig som det innmellom tok veldig lang tid før skuddet jeg skjøt ble vist på skjermen! Jeg trodde en gang at jeg hadde skutt på feil skive fordi det ikke kom noe opp på skjermen. Og pga at klokka hang seg opp, så ble det plutselig lagt til ett ekstra minutt - folk stod å venta på slutten fordi de var ferdig med å skyte seg inn. Jeg derimot hadde rett og slett glemt om jeg hadde skrudd eller ikke på stående..!! Derfor tror jeg at jeg justerte litt for sikkerhetsskyld. Men ikke nok med det - når grunnlaget var igang og de tre ståendeskudda var skutt, så hadde jeg igjen glemt om jeg hadde skrudd eller ikke.. joa.. så det var liksom ikke så mye å gjøre enn å prøve å skru litt igjen. Forvirringen var komplett uansett.
Anvisningen viste også det jeg fryktet dårlige skudd på stående - en utdrager på kne, mens resten av skudda satt i en klump på kanten til tieren - noen gikk inn andre gikk ut.. 92 poeng på 10-skudden og tilsammen 238 poeng. Irritert på meg selv og min dårlige hukommelse, og irritert på programvaren som skar seg helt!


Ikke helt heldig med denne - 238 poeng.

Så gikk turen videre til Frogn og Drøbak. Det er ofte en fordel å skyte to stevner på en dag, for da roer man seg litt ned på stevne nr 2 og kan ta med seg erfaringer videre og prøve de ut. Nå skulle jeg i hvert fall holde styr på skruingen på stående!

Jeg startet også dette stevnet med prøveskudd kun på liggende, siden jeg gikk fra 300-meter til 200-meter. Denne gangen føltes innskytingen bedre, og det samme gjaldt gjennomføringen på de fem tellende liggendeskudda. Det ble 50 med fire sentrum. På stående så jeg to tydelige utdragere - skudd 3 og 4.. Jeg hadde jobbet en del med nullstillingen, noe anvisningen også viste. Det ble faktisk 49 poeng med en 9.9 på skudd nr 4. Gøy å se at ståendeseriene begynner å bli bra!

Så var det kne igjen da. Som sagt tidligere så er ikke selvtilliten på topp i den stillingen. Og det så igjen litt lurvete ut. Men jeg merket meg at jeg hadde en litt mer "fremoverlent" stilling, noe som gav meg litt mer ro i våpenet og kroppen. Gleden var derfor ganske stor da jeg fikk se anvisningen - 50 med fire innertiere!! Det kan jeg skrive under på er en stund siden!

Og ikke nok med det - nå hadde jeg 149 poeng på 15-skudden med en 9.9 på stående - det er absolutt ny pers på 15-skudden!!

Så da skulle en vel tru at blodpumpa slo rimelig hardt? Jo, pulsen økte men allikevel ikke så mye som det jeg har opplevd under 45-skudd stående NSF-skyting! Det føltes egentlig håndtelig. Prøveskudda tok jeg som alltid på stående, men av en eller annen grunn stemte det ikke helt. Det kan nok hende at 149 på 15-skudden banket mer enn jeg trodde. Uansett var det bare å fortsette å prøve å tenke på arbeidsoppgavene - som hovedsakelig bestod av riktig skive!!

Grunnlaget kom igang, og det var litt urolig i siktet. Jeg prøvde derfor å bruke den raske pusteteknikken jeg hadde fra innendørs på det første skuddet. Det var greit nok, men ikke optimalt. Når jeg da skulle ta nytt ladegrep ville ikke det neste skuddet inn i kammeret, og derfor var det bare å få det ut og erstatte med et nytt.. en liten fokusripe der. Da slo også litt risting i beina inn.. jeg måtte jobbe hardt på de to siste skudda, men jeg var bestemt og skulle ikke slurve og jeg synes jeg taklet det bra. Videre på kne var pulsen sterk og miragen mer aktiv. Det var vanskelig å se om det var "rund blink", men måtte jo få ut skudda. Det andre skuddet reagerte jeg med å møte kolbekappen med skuldra, og det så virkelig ikke pent ut! På liggende hadde jeg overraskende mer tid enn jeg trodde, og prøvde derfor å roe det litt ned. Miragen var ganske tydelig nå, noe som desverre gjorde det vanskelig å se om jeg dro av på rundt blink.

Så for å si det sånn - dette var virkelig ikke en optimalt gjennomføring av grunnlaget! Anvisningen bekreftet dette.. en uforklarlig 8er på det første ståendeskuddet! Deretter fulgte en 9.9, og så to niere på kne og en på liggende - tilsammen 94 poeng og 243 - igjen. Bajs. Men det kunne vært værre! Det er faktisk snakk om tre 9.9 på dette grunnlaget + en 9.9 på det ene ståendeskuddet på 15-skudden. Her er det potensiale til noe mer!

Men klart - skytingen var ikke over enda - omgangen gjenstod. Kjørte gjennom skudda som jeg skulle skyte omgang med for å unngå noen leie overraskelser. Jeg skjøt to prøveskudd - to innertiere - og det var nok. Jeg ville ikke bli enda mer sår i albuene og få enda mer mirage. I det omgangen startet kom det en skikkelig ro over meg - fra magen og opp i hodet. Veldig rart, men veldig bra! Fra og med første skudd, så fløt det skikkelig kontrollert, rolig og bra. Det gikk også veldig fort. Så på de to siste skudda kom miragen for fullt og blinken flytta seg overalt. Jeg så at de to siste skudda muligens gikk ut til høyre. I tillegg hadde jeg over 20 sekunder igjen av skytetiden - er merkelig opplevelse i grunn..

Anvisningen av omgangen viste akkurat det jeg trodde - en fin samling, men en nier som snek seg ut på det aller siste skuddet. Helt greit, for det var min feil. Allikevel må jeg si at jeg var fornøyd, for det har tross alt gått oppover siden min første omgang i år!


149 på 15-skudden, 94 på grunnlaget - 243 poeng. 99 på omgangen - 342 poeng tilsammen!

Jaja, nå er det bare en ting å gjøre fremover og det er å trene mer på grunnlagsskyting, i tillegg til at selvtilliten må på plass på kne! Men mye bra å bygge videre på dette her. Må merke meg det at det føles bra på kne når jeg får en litt mer fremoverlent stilling - prøve mer.

DET VAR VELDIG GØY MED 149 POENG PÅ 15-SKUDDEN! JEI - ALT ER MULIG!

ps: jeg vant til slutt 15-skudden på Frogn/Drøbak med 149 og 10 innertreff - morro :o)

6. mai 2011 - Hjemmetrening

I dag fikk skvist inn en økt med Scatten etter jobb. Men det er vel ikke det enkleste man kan gjøre med to kattunger i huset som synes både selve skiva og alle ledningene er kjempespennende greier. Det var ikke annet å gjøre enn å ta det som en utfordring og prøve å beholde roen.

Jeg valgte å ha fokus på knestillingen, og derfor ikke flytte skiven opp på stående, så derfor ble det heller tørrtrening i den stillingen innimellom kneskytingen for at ikke beinet skulle sovne. I tillegg er det nyttig å heller kjenne på kroppen i stående og avtrekket. Det jeg merket med var at jeg ikke har hatt noen særlig god hodestilling. Jeg så måtte tvinge hodet i en unaturlig stiv stilling for å kunne se rundt blink gjennom alle siktene - ikke bra. Kom frem til at jeg kanskje burde sjekke om innstillingen på innleggene i kinnstøtta var riktige. Målet var å få kinnstøtta lenger til høyre for å komme mer rett på siktet med øyet. Jeg flyttet den så mye som det var mulig og faktisk var det alt som skulle til - nå er det så godt som optimalt og det føles mye mer avspent og bra.

På kne har jeg slitt litt med plasseringen av kolben i skuldra pga litt mye ekstrastoff på jakka. Derfor strammet jeg den ett hakk - det hjalp en del, men har fortsatt noen skrukker igjen som jeg antakelig ikke får fjernet. Uansett merket jeg forskjellen godt.

Siste finishen jeg gjorde var å flytte siktet et halvt "hakk" lenger frem, siden den touchet brilla mi under liggendeskytinga forrige stevne..

Og det var den lille treningen jeg rakk denne uka - imorgen er det Moss/Våler og Frogn/Drøbak.

By the way, hils på Sonny og Diesel (tydeligvis mine nye treningskamerater..)

30. april 2011 - Stevne i Råde

Da er årets 3. stevne skutt, og det med meg selv som sjåfør. Hmm, hva er det som er så spesielt med det - jo, jeg har kjørt fra Oslo (riktignok med samboeren min som passasjer) og det er ikke dagligdags. Jeg liker nemlig ikke å kjøre i Oslo, for det er for mange veier, biler og ting å følge med på. Ække vant til slikt jeg som kommer fra bygda, og tar kollektivtransport i Oslo til vanlig. Men nå fikk jeg altså prøvd, og jeg må si at det var skikkelig tidsbesparende dette her. Vanligvis tar jeg tog, og ofte sover jeg over hjemme. Og da går mesteparten av helgen bort til skyting, mens i dag fikk jeg tid til så mye! Stas! Håper på å få til de stevnene nærmest Oslo selv for å spare tid, og så er jeg fortsatt keen på å sitte på når det blir stevner på baner som ligger litt mer kronglete til. Er ikke alltid jeg vil ha tilgang på bil heller, og så kan det være stas å treffe søskenbarn og familie en gang imellom også!

MEN, over til selve skytingen. Det var litt som vanlig på Rådebanen - sterk vind fra det åpne vannet på venstre side. Det var rett og slett litt vanskelig å skyte seg inn, noe som resulterte i en skjev førsteserie på liggende hvor det snek seg inn en 9.9..

På stående følte jeg at stillingen var god, men at nullpunktet muligens ikke var optimalt. På de tre første skudda så det ut som om de gikk litt til venstre. Derfor prøvde jeg å justere litt slik at jeg skulle være mer i midten, men da så det ut til at jeg istedet dro ut de to siste til høyre. Jeg har litt noia for å dra ut skudd til høyre, siden det er det jeg gjør når jeg begynner å reagere på at det smeller.. Anvisningen var derfor ikke helt overraskende - skudda satt der jeg hadde sett de - 47 poeng. Også der følte jeg det var litt stang ut, og jeg er veldig klar for å snu den trenden på stående nå!

På kne var jeg som alltid spent. Jeg kjenner at jeg ikke helt har den store selvtilliten enda pga forårets utfordringer, derfor blir det mye puls i børsa og litt usikkerhet når jeg skal trekke av. I tillegg kom vinden inn forfra på standplass, så det ble å vente til den løyet litt mellom hvert skudd før jeg kunne skyte. Jeg hadde egentlig ikke helt peiling på hva som kom til å vises på skjermen, og ble vel ikke overrasket heller. En rufsete serie med en 9.9 og 9.8. MEN den satt IKKE under, hehe ;o)

144 på grunnlaget var ingen super start, og jeg hadde ikke lyst til å se 230-tallet igjen. Så da var det å kjøre på, og prøve å finne en god ståendestilling. Det ble 49 på prøveskudda ;o)

Pulsen stiger alltid på et grunnlag, men prøvde å tenke tilbake på NSF-skytinga for der har pulsen min vært betraktelig høyere og jeg har allikevel klart å prestere. Ble litt roligere av den tanken og fokuserte videre på riktig skive, rolig holding og bra avtrekk. Det samme gjaldt kne - hvor jeg følte jeg hadde en utdrager, men ellers ok. Jeg pusha tidsgrensen litt mye på kne, og fikk veldig dårlig tid på liggende, ca 20 sekunder tror jeg - men da prøver jeg å fordele den lille tiden jeg har og skyte det siste skuddet på stans.

Jeg ante vel at det hadde gått bra da standplasskommandøren kom bort for å se på anvisningen - dog, jeg ble litt nervøs av det første skuddet som ble en litt uforklarlig høy nier på stående. Både kne og liggende lå i en fin samling nede til høyre og på riktig side av blinken, og det ble derfor 99 poeng tilsammen på grunnlaget - gøy! Samlet sum ble 243 - samme som på Buer/Kornsjø sist helg.

Så var det å avslutte med en omgang. Måtte kjøre gjennom de gjeldende 10-skudda i kammeret for å være sikker på at jeg ikke ville få noen trange skudd. Det gjorde vel at jeg fikk litt dårlig tid til å legge meg ned og ta prøveskudd. Jeg synes det faktisk hadde vært fint om vi kunne hatt 1,5 minutt på prøveskudda, og ikke bare 1 minutt for det blir litt snaut når vinden er lur og den perfekte nullstillingen skal på plass. Men men, en blir vel vant til det.

Jeg gjennomførte omgangen slik jeg hadde planlagt, med sjekk av nullpunkt før jeg begynte serien. Men problemet var at jeg aldri fikk en god flyt. Det hele var skikkelig rufsete greier, kun mot slutten klarte jeg å stabilisere meg. Derfor var det ikke noe sjokk at det ikke ble 100 poeng på serien, men jeg ble veldig overrasket over det første skuddet som ble en 9.0! Den merket jeg ikke.. ellers ble det en ok samling som satt oppe til venstre. I følge standplasskommandøren avtok nemlig vinden i det vi begynte å skyte - ække det typisk? Men det blir fort sånn når man har innendørssesongen frisk i minne ;o)


Slik var fasiten denne gang - litt stang ut, men mye bra å bygge videre på så tidlig i sesongen.

Jeg endte til slutt på en 6. plass sammelagt, men fikk faktisk ett napp i "Råde Samvirkelags Grunnlagspokal" delt med fire andre skyttere for mine 99 poeng med 4* på grunnlaget. Det er jo litt artig da :o)

Neste stevneskyting blir om en uke i Frogn/Drøbak og Moss og Våler. Dit vet jeg ikke helt hvordan jeg kommer meg til, så da blir det nok tog i denne omgangen. Ellers håper jeg på å få til en økt med Scatten for å ikke miste "innendørsroen" og det gode avtrekket.