8. juni 2013 - Løvenskiold-stevnet

En liten kjapp oppdatering fra stevnet jeg skjøt i dag (mye å rekke før man skal på langtur).


I dag følte jeg at jeg gjennomførte bedre enn forrige stevnet på torsdag. Jeg tok med meg erfaringene derfra og forbedret mye. Det var dog litt ekstra vind i dag, noe som gav meg etpar skjeve serier i 15-skudden. Fortsatt virker det som om jeg ikke er helt venner med knestående enda. Men her tror jeg at jeg har mer å hente mtp trening og terping. Ellers fløt det godt på stående - jeg var PÅ og flink til å finne nullstillingen og bruke triggerne mine aktivt. Gøy å se at grunnlaget og forsåvidt også omgangen funker bra! Så summasummarum - ganske fornøyd i dag også :)

143 - 241 - 340 poeng
Nå blir det litt stille en stund her på bloggen på grunn av en treukers tur som jeg skal på. Men plutselig er jeg tilbake igjen, og da bør det trenes hvis jeg skal delta på LS!

 Ha en fin junimåned!

6. juni 2013 - Årets første banestevne!

I kvelde skjedde det altså - ja - jeg skjøt årets første banestevne! Jeg har nok gruet meg litt til denne debuten fordi jeg ikke har følte meg noe særlig trygg med tanke på hurtigskytingen og stående. Men siden det passet seg slik, kunne jeg like så godt bare hoppe i det og skyte på ledig plass hos Oslo Østre.

Poengsum er noe man ikke skal tenke på før man skyter et stevne. Men i dette tilfellet kunne jeg ikke la være. Det blir som et slags selvforsvar for å unngå den helt store skuffelsen. Klart - man skulle selvfølgelig bare tenkt "så lenge jeg gjennomfører på en god måte, så blir jeg fornøyd..". Yeah right - la oss være litt ærlige her. Man går på standplass i et ønske om å kunne få et godt resultat, poengsummessig. I hvert fall kjenner jeg det spesielt godt siden jeg aldri har vært så lite forberedt som nå. Og jeg misliker sterkt å skyte dårlig. Punktum. 

Så derfor hadde jeg på en måte forberedt meg på at jeg fort kunne ende opp med å se 30-tallet, MEN at jeg skulle jobbe godt og holde fokuset på det jeg skulle gjøre (nullstillingen, triggerne og bra avtrekk).

Prøveskudda tok jeg kun liggende for å sikre en god stilling og innskyting. Jeg brukte litt tid på å justere remmen, så det ble litt lite tid mot slutten. Jeg var derfor noe usikker på innskytingen, men lot det fare på at jeg fulgte med på vimplene og justerte knepp etter følelsen. Gjennomføringen av selve serien var jeg ikke helt fornøyd med, fordi jeg trodde jeg hadde dratt ut det første skuddet, og skutt relativt raskt etter det. Derfor var jeg meget fornøyd da jeg så 50 poeng og en fin samling litt til venstre. Børsa går godt - det er det ikke tvil om!

På stående kjente jeg at pulsen steg litt, men jeg tenkte tilbake på mandagens trening og de justeringer og erfaringer jeg hadde gjort meg da. Blant annet med plasseringen av beina og avspenning i spesielt høyrebeinet og hofta - og klare å slappe av i overkroppen. Nulstillingen virket ok. Men jeg merket at jeg slet med hodet som ikke ville slappe av på skinnstøtten - den sklei ut mot høyre. Det ble tre veldig dårlige skudd, før jeg plutelig skjønte at jeg burde lukke øynene og spenne av før jeg begynte å jobbe meg mot blinken. Da smalt det midt i på de to siste skudda - bedre litt seint enn aldri! Ikke uventet ble det to niere og en sur 8.9 på de tre første skudda. Og så kom det to tiere - akkurat som jeg hadde sett det. Jaja, bare å ta med seg erfaringen videre til grunnlaget!

Men før grunnlaget skulle jeg innom kne. Jeg har følt det har gått ganske så bra på kne for tiden. Så lenge jeg klarer og slappe av og ta bra avtrekk blir det fine tiere. Gjennomføringen denne gangen føltes igrunn også ganske bra. Jeg følte kanskje jeg dro ut det første skudde, men at resten så bra ut. Derfor ble jeg kanskje litt ekstra skuffa da jeg fikk anvist en 9.0 på skudd nummer to og en 9.4 på skudd nummer fire - begge oppe til venstre! Så tydelige niere burde jeg sett, men i ettertid har jeg tenkt at det kan være at jeg hadde en litt for høy nullstilling. Dette kan gi plutselig høye skudd hvis man er litt rufsete på avspenningen og/eller avtrekket. 


Etter noen nyttige prøveskudd på stående var det klart for grunnlaget. En ekstra utfordring hos Oslo Østre er at de ikke har klokke på monitoren. Derfor er man nødt til å bøye seg ned og starte klokka før man skal skyte. Uvant, men det som er fint å kjenne er at pulsen roer seg ganske raskt etter å ha utført en raskt versjon av "hode-skulder-kne-og-tå" for å starte uret (ja, det er kjekt å være i bedre form!).

Ild ble ropt og jeg brukte litt tid på å lukke igjen øya, roe ned, åpne øya og g åned mot blinken. Jeg merket at den teknikken roet meg ned og jeg klarte derfor mye bedre å time avtrekket. Jeg stresset ikke og satte meg ned da klokka viste ca. 2:08. På kne var det ikke uventet - mye puls i børsa. Også her tenkte jeg at det var likegreit å roe ned og ikke bare trekke av i vilden sky. Heller være litt PÅ i kombinasjon med en ok ro. Det så ok ut. Jeg la meg ned uten å lukke jakka (no nytt jeg prøver ut for å spare tid). Det var mye puls i børsa da jeg begynte å sikte. Jeg fikk nesten litt småpanikk av det, men tenkte at jeg fikk prøve å puste litt før jeg frika helt ut. Og det hjalp! Brukte ca. 20 sekunder på de fire skudda fra det første til det siste smalt. Og selv om det var en del bevegelse i børsa, så virket det som om jeg klarte å kontrollere det nogenlunde.

Selv om jeg følte det hadde gått ok, så hadde jeg virkelig ingen anelse om hvor skudda ville sitte til slutt! Det ble derfor en spennende anvisning når jeg startet med 10.3 - 9.3 - *.5 på ståendeskudda, og fortsatte med 10.4 - 9.4 - 10.1 på kne.. Jeg trodde nesten det skulle sneket seg ut noe på slutten, men det ble faktisk fire tiere og tilsammen 98 poeng på grunnlaget! Det er det femte grunnlaget jeg har skutt i år og det beste. Morro!

Litt uventet måtte jeg jo nå legge meg ned og gjøre meg klar til omgangskyting! Måtte nesten humre litt siden dette ville bli mitt andre for året.. Jaja, det var jo bare å kjøre på nå. Og prøveskudda brukte jeg bra. Jeg jobbet veldig med nullstillingen for jeg merket at hvis jeg havnet litt "bakpå" i stillingen, så gikk alle skudda høyt og litt rufsete. Men klarte jeg å være litt mer frempå og høy i stillingen med god skulderkontakt så gikk de mer i midten. Ellers var sideveis fortsatt en utfordring, og til slutt fikk jeg ikke skrudd meg helt inn. Men nok en gang tok jeg det litt på feelingen.

I det omgangen var i gang ladet jeg det første skuddet (ville ikke at det skulle ligge i kammeret og bli varmt og kanskje gå høyt i skiva). Jeg brukte litt tid på å komme godt inn i stillingen og kontrollere nullpunktet. Så var jeg igang - og det fløt veldig bra! Det smalt på rundt blink og selvtilliten vokste. En liten bommert jeg gjorde var at jeg trodde jeg at jeg hadde ladet med seks skudd og ble derfor overrasket da det ikke var flere skudd igjen i magasinet etter fem skudd. Jeg så også på klokka at jeg hadde drøye 35 sekunder igjen på fem skudd. Da satte jeg opp tempoet litt til. Jeg sjekket ikke klokka før det var igjen et skudd i magasinet - det stod 18 sekunder igjen - kunne nok brukt tiden litt bedre ja. Men for å ikke gå i fella og bryte opp flyten på grunn av god tid, så beholdt jeg farten og på det siste skuddet.

Det hadde sett pent ut og i tillegg føltes det bra - men man vet jo aldri. Jeg var veldig spent på om jeg hadde skrudd meg inn riktig, og om de fem siste skudda hadde gått for raskt unna og havnet for høyt. Fasiten begynte med å vise en 9.8 under. Det stemte med det jeg hadde sett - men hadde håpt at jeg skulle fått den inn. Videre fugte *,6 - 10.3 - *,7 - 10.0 - og alle satt lavt. Så var det magasinbytte og jeg startet med *,6.. da begynte jeg å ane håp for at jeg kanskje hadde klart å fylle inn.. 10,2 høy - *,5 - *, 6 og så en finfin *,7! Det må jeg jeg si at jeg var veldig fornøyd med! 99 poeng med seks innertiere i en ganske fin samling på årets andre omgang!

Det står ikke totalsum på monitorene slik at jeg ville ha lappen før jeg var helt sikker på sluttsummen. Når man står der på stanplass og jobber og er i "nuet" er det ikke så lett å huske alt man har skutt i løpet av konkurransen. Men mine kalkuleringen stemte og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg var veldig fornøyd og nesten litt stolt over å ha skutt 242 - 341 etter den lille treningen jeg har hatt og den spenningen jeg har hatt i kroppen før jeg skulle skyte stevnet. Og faktisk så var det litt artig der inne på standplass. Ikke nødvendigvis fordi det gikk bedre enn forventet, men fordi jeg følte den PÅ-følelsen i kroppen når jeg stod der. Jeg hadde lyst til å treffe blink og derfor jobbet jeg også med det jeg skulle. Jeg brydde meg. Det er en positiv fremgang med tanke på mangelen på motivasjon den siste tiden! :)

Årets første banestevne - 144 - 242 - 341 - meget fornøyd!

Imorgen er det "påanigjen" når jeg tar turen ut til Løvenskioldbanen. Håper jeg da klarer å ta med meg erfaringene fra kveldens skyting og gjennomføre enda bedre enn i dag. Spesielt på stående og lukke igjen øynene, puste ut og så ta blinken - og det samme gjelder på kne. I tillegg skal jeg være obs på liggende at jeg ikke havner bakpå. Det er gode ting å ta med seg videre og det skal bli fint å jobbe med det imorra kveld. :)

3. juni 2013 - Trening på Årvoll

Ja, da var det mandag og tid for litt trening igjen. Nå nærmer det seg banedebuten for min del og tenkte da at det kanskje var greit å trene bittelitt til - og kanskje til og med være så gæærn at jeg prøvde meg på en omgang - OMG, liksom! ;)

Jeg var klar for start da klokken slo sju. Jeg byttet først til et litt mindre hullkorn, men ble overrasket over at jeg faktisk hadde 3.4 fra før - så nå har jeg faktisk 3.3..! Jaja, får prøve det ut - for det funket bra på 100-meteren (eller kanskje det funket fordi skivene er nærmere, og da ser jeg bedre konturen av skiven..? Hmm, dette må jeg teste neste gang..) Brukte litt tid på å skru meg inn fra 100-meteren til 200-meteren (fint at jeg fikk gjort det før stevnet til fredag!!). Deretter "var" det jo bare å skyte i vei - masse blinker..



Ja, siden liggende gikk lekende lett var det jo bare å sette seg opp og skyte kne (finne nullspunktet, jobbe godt med avspenningen og triggerne).



Ikke så ille gæli det heller! Så da reiste jeg meg likesågodt opp og skjøt stående som gikk slik:



Litt skjev samling på den siste femskudden, men et godkjent grunnlag for videre skyting! Apropos grunnlag. Det er nesten så jeg hører jungeltrommene slå.. eller det kan være pulsen som stiger når jeg tenker på 10-skudden.. 3 minutter med tre stillinger - dårlig tid. Jeg liker det rett og slett ikke. Men derfor må jeg også trene på det.

På forrige trening gikk det ikke så værst, så jeg prøvde å tenke tilbake på det og si til megselv at dette går bra. Ækker helt sikker på at jeg overbeviste megselv godt nok for dette grenset til panikkskyting. Okey - kanskje litt dramaqueen nå, men det føltes i hvert fall ikke topp. Anvisningen viste tjohei. Altså, de skudda jeg så gikk ut de gikk ut, mens resten satt bra. Litt surt med tre niere på stå liksom, og noen niere til - uten at jeg faktisk husker summen. Men gadd ikke ta bilde av det. Er jo ikkeno poeng, for det jeg skal huske er det jeg får til!

Jeg tenkte at første runden ble litt tjohei fordi jeg ikke var flink nok til å slappe av og bare gjøre jobben. Så da måtte jeg prøve en gang til. Kjapt fortalt synes jeg det gikk bedre denne gangen. Og det er på en måte riktig. Flere skudd gikk bra men jeg var litt skjev, samtidig som to av skudda gikk litt veeel lang ut. Okey - det skulle visstnok ikke funke i dag. 

Jeg avsluttet det hele med årets første omgang. Urut som jeg var brukte jeg litt for lang tid på å komme igang, noe som gjorde at jeg skjøt veldig fort. Litt for fort. Jeg rakk nemlig et klikkskudd og hadde allikevel igjen 15 sekunder av skytetiden. Det var litt dårlig timet vil jeg si. Og serien var visstnok skjev igjen. Ikke at det hadde hjulpet å skrudd så mye for det kom noen fluer. Men hadde forsåvidt mange fine skudd også da. Ble ikkeno blide av den serien heller. Noterer meg heller bak øret at jeg har litt bedre tid enn jeg tror. 

Da klokken slo 20 satt jeg i bilen og kjørte hjem igjen. Jeg lot meg nok stresse litt ekstra av at det kun var jeg som var igjen på standplass etter ca. 20 minutters skyting. Og det er veldig uvant for meg som er vant til å trene sammen med Team Kisen-gjengen. Selvfølfelig går det ikke an å trene like sent som innendørs, men jeg kjenner at jeg har behov for en mye lengre utendørsøkt for å terpe på ting og ikke minst ta noen pauser for å få sortert ting i hodet og la børsa kjøle seg litt ned.

Men uansett - nå har jeg planlagt to stevner til helgen - Løvenskiold på fredag og Oslo Østre på lørdagen-ish. Det skal bli interessant.. 

Etter det blir det et opphold på drøye tre uker på grunn av USA-turen sammen med min supermann! Det blir bare helt surrealistisk og magisk!

Meg og min supermann i helgens bryllup over Oslo!
 Det ligger i korta at det ikke blir topp oppladning og forberedelser til LS i år. En kombinasjon av manglende motivasjon og andre prioriteringer har gjort at det har blitt sånn. Men etter kveldens trening kom jeg på hva som muligens kan motivere meg til en liten ekstra innsats i sommer: "Team Østfold".. En utrolig hyggelig gjeng med skyttere som det ikke er vanskelig å ha det gøy på trening sammen med. Så nå krysser jeg fingerne for at vi kan få noen økter i juli! ;)

23. mai 2013 - Trening på Årvoll-banen

Bedre sent enn aldri.. ;)

Det ble en litt uventet økt på meg i kveld. På torsdager er jeg på Aktive Boot Camp-trening på jobben og det er derfor vanligvis ikke så veldig aktuelt med skytetrening på kvelden. Men i dag hadde jeg ekstra energi, tid og lyst til å ta turen opp - så hvorfor ikke?

I motsetning til tirsdagens lille "nedtur" på banen, så var dette en opptur. Jeg skjøt på 100-meteren, men simulerte 200-meterskive som jeg pleier. Det funket faktisk ganske bra på standplass fordi jeg jobbet bra med nullstillingen og ikke minst avspenningen. I tillegg var jeg også litt "PÅ" og klarte å time det bra. En positiv opplevelse med andre ord.

10 skudd liggende, inkl. litt innskyting først - fin samling, så børsa går bra!
10 skudd knehvor jeg jobbet bra med avspenningen, noe som gjorde at jeg etterhvert sank litt. Men jeg hadde bra konroll på det jeg drev med, så det var fint å både kjenne og se.

5 skudd stående, men med åpen anvisning - skrudde meg inn etterhvert.

5 skudd stå, med åpen anvisning. Ble litt ivrig på det siste skuddet - men det var utrolig bra balansert på de fire første skudda!
Grunnlag - kjente det første skuddet ;)
Jeg avsluttet treningen med et grunnlag. Nok en gang "gruet" jeg med litt til dette. Jeg er ikke glad i å ha dårlig tid, og det er det som kjennetegner grunnlagsskyting. Men jeg bestemte meg for å "hoppe i det". Jeg slipper uansett ikke unna når jeg kommer på stevne!

Jeg merket at jeg var mer nervøs før jeg skulle begynne og at spenningen var høyere enn den hadde vært tidligere under treningen. Det første ståendeskuddet dro jeg derfor tydelig ut til venstre.. Absolutt ingen god start, men jeg visste med en gang at fokuset ikke var der det skulle ha vært på det første skuddet og at jeg rett og slett måtte gjøre det jeg skulle gjøre; slippe opp i hele kroppen, bruke triggerne og være tøff! De to neste gikk bedre.


På kne følte jeg at jeg fikk mye puls i børsa og at jeg trakk av på feil tidspunkt. Men jeg tvang aldri skudda ut - avtrekket skjedde ganske naturlig. Jeg fikk litt dårlig tid på liggende siden jeg ikke fikk børsa til å sitte så godt i skuldra og jeg hadde en del mirage. Rakk heller ikke å justere inn en korrekt nullstilling, men trakk av bra.

Jeg var litt tvilende til å snu monitoren, men det var likegreit å se hva det ble. Og jeg ble faktisk positivt overrasket. Klart - åtteren på det første skuddet hadde jeg vitterligen fortjent. Men resten av skudda satt faktisk bra. På liggende fikk jeg en nier, men der mistenker jeg nullstillingen for å ha forårsaket en liten skjevhet. Så alt-i-alt var dette en meget bra 10-skudd! Og hva har jeg lært av dette mon tro..? At det ikke er så falig å skyte grunnlag - at jeg skal ha fullt fokus på arbeidsoppgavene mine (altså - virkelig gjøre de og ikke la meg påvirke av noe annet) - at jeg kan stole på stillingen min og ta et godt avtrekk - og at det kun er øvelse som gjør mester!

Det var det for kveldens trening. En veldig fin og oppløftende trening som gav meg lyst til å skyte mer. Jeg har etpar tettpakkede uker fremover nå frem til jeg drar på ferie, så jeg må nesten se hva jeg rekker videre. Men som sagt - gøy å både føle og se at jeg får til noe mer grovkaliberet!