13. januar 2015 - Trening i Alfhallen

Tid for trening igjen. Igjen og igjen, Fru Blom.. blir vel ikke akkurat overtrent av dette her, men får se på det som en myk start.

(Nesten) hele Team Kisen samlet (Foto: Ø. Sirevaag)
Jeg brukte mye tid på instilling av avtrekk, denne gangen. Det var først mot slutten at jeg begynte å bli fornøyd med "tyngen" og plassering ift fingertuppen. Det tok også litt tid før jeg fant "Sauer-stillingen" denne gangen - venstrehånd mer mot kroppen, beina likt plassert. Jeg står jo mye smalere med beina enn det alle andre gjør, men tro meg - jeg har prøvd alle bredder og det gir meg ubalanse og veldig vonde hofter som går over i kramper. Jeg føler virkelig at jeg slapper av og har god balanse når jeg står i bredde med skuldrene, det føles naturlig.



Som sagt så har jeg skutt bare to ganger i år. Jeg har heller ikke rørt Saueren. Så da er det kanskje ikke så rart at jeg knoter litt ekstra med luftbørsa og leter etter en god stilling. Når jeg til slutt fant stillingen/balansen og fulgte oppskriften gikk det veldig bra både med flyt og gjennomføring generelt. Øyvind tok et "snikbilde" av den pene samlingen jeg hadde under den skytingen.

Etter den øvelsen var jeg igrunn ganske tom for energi etter mye justering, prøving/feiling, slik at fokuset forsvant. Men det var godt å både kjenne og se at ting kan fungere med mer trening og riktig fokus.


Det er veldig interessant og bra at Øyvind tar en del bilder av oss på trening. Det er vanskelig å se seg selv utenifra, og for min del la jeg merke til at jeg skakker hodet mot høyre. Det er jo ikke så rart siden jeg skyter mye med Saueren som jeg ikke ønsker å skakke. Men med luftbørsa er det ikke uvanlig å skakke. Så Øyvind tipset med om "å la børsa komme til meg" istedetfor. En grei ting å jobbe med fremover mao!

6. januar 2015 - Trening i Alfhallen

Første innlegg og første skyting i 2015! Det var luftbørsa som fikk æren av å innlede det nye året, og det var mildt sagt lenge siden sist! Jeg skjøt en gang i høst, men da hadde jeg ikke riktige innstilling på børsa. Men i kveld fikk jeg testet med de riktige innstillingene, og det føltes veldig bra. Det som imidlertid ikke var så bra var at jeg startet treningen over en time etter jeg hadde planlagt. Kø, kø og atter kø!! Jeg brukte 1,5 time til Alfhallen - mot vanlige 30 minutter. Jeg var ikke stresset på førsten, men jeg merket at jeg defintivt skulle hatt mer tid til å trene i hallen etterhvert som jeg kom inn i skytingen.

Økten ble litt rar for min del. Jeg hadde ikke lyst til å være stresset, men samtidig var det uvant å skyte etter en julepause og med et "nytt" våpen som ikke jeg har noen rutiner på enda. Jeg måtte bruke økten på å finne ut av ting - stilling, balansen, avspenning og ikke minst avtrekk. Avtrekket er det vanskeligste for min del fordi jeg er så vant til å være "hard" på avtrekkeren med Saueren og vet akkurat når det smeller med den børsa. Derfor ble det mange dårlige skudd, og det var uvant å være så "dårlig" på standplass. Det sliter litt ekstra på selvtilliten og engasjementet hos med. Etter mye justeringer, prøving og feiling, nærmet jeg meg "Sauer-stillingen" mer og mer, og på det aller siste skuddet som "gjaldt", så var ting opp mot perfekt gjennomføringsmessig..


Da ble det en 10,8 og jeg "vant" konkurransen. Følelsene var litt overalt. Jeg kjente at noe var på gang, men samtidig stod jeg og var litt forvirret. Fra å nesten gi opp, var nå håpet og lysten tent i kroppen. Jeg vet at det fremover blir så godt som ingen DFS 15-meterstevner på Østlandet, men nok av 10-meter og andre NSF-stevner. Jeg må finne noe å jobbe mot, og et naturlig mål blir NM i mars. Jeg var usikker på hvor jeg skulle videre denne vinteren, men nå vet jeg hvor veien går. Det er rart hvordan et skudd kan ha så mye å si..


Det er også en del forandringer og justeringer i Team Kisen. Det gjør meg usikker og litt bekymret for min egen del. Jeg elsker å trene sammen med denne gjengen av motiverte, flinke og trivelige skytterne. Jeg har aldri vært borti et bedre miljø i et skytterlag noensinne. Hadde det ikke vært for Team Kisen hadde jeg aldri trent så mye, utviklet meg slik jeg har gjort eller kjøpt luftrifle, for den sakens skyld. De inspirerer meg på alle nivåer. Og alt jeg vil er å fortsette i det flotte treningsmiljøet som denne gjengen har å tilby - selv om jeg ikke er den som satser mot landslaget eller trener for å bli norgesmester. Men jeg er seriøs i det jeg driver med. Jeg hater å ikke få til ting, jeg vil prestere, bli så god som jeg kan bli og jeg vil inspirere andre "hobbyskyttere" på veien mot sentrumsblinken..

Jeg har valgt bort feltskytingen og trappet ned grovkaliberskytingen generelt for å bruke den tiden jeg har til rådighet etter jobb, fysisk trening og mannen min. Jeg må trene smart og bruke tiden effektivt  slik at jeg kan få ut det jeg vet jeg kan på standplass. Fokuset har derfor vært og er fortsatt kal.22 og litt luft fordi det er spennende med noe annet og nytt.

Jeg har også en liten drøm og det er å skyte et stevne utenlands. Jeg kan bruke Saueren på 50-meter og luftbørsa er funker som bare det. Men dressen jeg har er laget mtp DFS-skyting og vil derfor ikke gå gjennom en utstyrskontroll. Det ville vært en fantastisk opplevelse - noe jeg aldri hadde drømt om at jeg skulle gjøre for bare et år siden. Hadde jeg vunnet i lotto, så hadde jeg kjøpt meg en NSF-dress. Det hadde jo også vært fint om jeg kunne skutt luft og hadde hatt muligheten til å kvalifisere meg til finalen under NM..

Jaja, uansett, jeg tar utgangspunkt i det jeg kan gjøre noe med, nemlig å trene. Så da er det det jeg skal gjøre - jeg skal trene mot NM, sammen med verdens beste skyttervenner. Og jaggu tror jeg at jeg kanskje skal skyte noen luft-stevner før den tid..


Jeg gleder meg allerede :)

Juleskyting

Jeg har såvidt rørt børsa denne julen. Mye fordi jeg ikke har hatt mulighet, men også for å ta en liten pause.

Unntaket var da bror og søster + bror og søster skjøt sammen for første gang. Det er ikke så ofte min bror tar frem børsa, men siden Marion fikk Sauer til jul skulle vi ta en tur bort for å prøve litt. Heldigvis slo jeg brodern grundig, og alle synes det var kjekt med et lite avbrekk fra julegodteriet.

For min del føltes det veldig rustent. I tillegg testet jeg ut den "nye" juniorstokken og det var uvant. Teorien er at det ikke skal føles så anspent å gripe rundt børsa og dermed klare å slappe av enda mer. Vi får se hvordan det går når jeg får trent litt, men det føltes bra på kne (må bare få tilbake selvsikkerheten og slippe meg mer løs)!



De to første "seriene" er prøveskudd. Ellers litt rufs her og der, men dro i land 244.

Ellers har det blitt to turer opp på låven på Heier for å skyte børsa i benk. Med ny stokk kommer nye justeringer. Første test var ikke så bra, men til gjengjeld var det mange minusgrader og det kan ha påvirket mangelen på samlinger. Uansett, på andre forsøk var det igjen plussgrader og etter puss og justeringer samlet den like godt som før. Avstanden er litt over 40 meter, så jeg har stor tro på at den vil klare seg bra på 50-meteren :)

For min del så har jeg ikke satt meg noen klare mål for 2015. Jeg håper det blir et mye mer positivt år, og planene er mange. Jeg kjenner jeg har mer lyst til å ha fokus på fysisk fremover fordi jeg har måttet velge det bort på grunn av innesesongen i høst. Det blir styrke, jogging og langrenn - sistnevnte gleder jeg meg mye til! Ellers kommer jeg til å børste støvet av "Violeta" for å se om jeg kan bli litt bedre på luft. Jeg fortsetter også selvfølgelig treningen med 22en - det blir spennende å teste juniorstokken.

Godt nytt år til alle skytterinteresserte!